خاموش کننده های آتش نشانی
کلیه آتش سوزی ها ( به استثنای انفجارات ) در مراحل اولیه کوچک و محدود میباشند و با گذشت زمان گسترش پیدا کرده و با آتش سوزیهای مهیب به زیانهای شدید مالی و جانی منتهی میگردند
کانونهای بروز آتش سوزی در همه جا هست و محل و زمان مشخص برای بروز اینگونه آتش سوزیها وجود ندارد آتش سوزی ممکن است در طبقه سی ام یک ساختمان یا زیر زمین یک فروشگاه ، در کابین یک هواپیمای مسافربری یا موتور خانه یک کشتی اقیانوس پیما ، در یک معدن ذغال سنگ یا قلب یک جنگل وسیع ، در دهانه یک چاه نفت یا در برج تفکیک یک پالایشگاه ، در یک ساختمان عمومی و یا پانسیون کودکان و غیره به وقوع بپیوندد .
در کلیه این مکانها نمی توان یک آتش نشان حرفه ای و دستگاههای موتوریزه و یا سیستم های گران قیمت اطفاء حریق قرار داد و آتش سوزی ها در مراحل اولیه به این گونه دفاع و مبارزه احتیاج ندارد پس لزوم وسائل دستی آتش نشانی محتوی مواد خاموش کننده مختلف برای نصب و آماده بودن در محلهای احتمال بروز حریق امری اجتناب ناپذیر است .
امروزه صدها کارخانه سازنده در دنیا با نامهای مختلف و استانداردهای متفاوت اقدام به ساختن این وسائل کرده وهر چند گاه نوعی جدیدتر با قدرت بیشتر به بازار عرضه میکنند .
آمار و نکات قابل توجه آمار و ايمني
1 دماي رفاه بين 21-18 درجه سانتيگراد است. مي توانيم با قراردادن يك دماسنج در اطاق ، هم دما را اندازه گيري كنيم و هم از هدر رفتن انرژي جلوگيري كنيم.
2 با صرفه جويي حاصل از كاهش 2 درجه دماي بخاري هر مشترك در كشور، روزانه مي توان 27 مدرسه ساخت.
3 استفاده از پنجره هاي دو جداره در ساختمانهاي مناطق شهري ، ساليانه حدود 166 ميليارد ريال صرفه جويي در پي خواهد داشت .
4 در زمستان مي توانيم از نور و انرژي خورشيد جهت روشنايي و گرم كردن منازل استفاده كرده و با اين كار از اتلاف گاز جلوگيري كنيم .
5 كاهش هر يك درجه سانتيگراد دما و جلوگيري از افزايش بي مورد دماي اتاق، ،سبب كاهش مصرف سوخت به ميزان 6 درصد مي گردد .
سفارش دو نكته ضروري است:
1-معايب و نواقص دستگاههاي گاز سوز را هر قدر هم كه جزئي باشد،جدي بگيريد.
2-از جابجايي وسايل گاز سوزي كه بوسيله لوله ثابت به سيستم لوله كشي گاز ساختمان متصل است خودداري كنيد.
اجاق گاز اجاق گاز
يكي از وسايلي كه بي شك در منزل تمامي مشتركين وجود دارد اجاق گاز است. اجاق گاز وسيله اي است كه بيشتر از ساير وسايل منزل و در اكثر ساعات شبانه روز مورد استفاده قرار مي گيرد واستفاده از آن هم مختص خانمهاي خانه دار نبوده و ساير اعضاي خانواده نيز كم و بيش و در مواقع لزوم از اجاق گاز استفاده مي نمايند . آمار حوادثي كه بر اثر بي احتياطي و عدم رعايت نكات ايمني در استفاده از اجاق روي مي دهد متاسفانه در مقايسه با سايربا وسايل گازسوز بيشتر مي باشد .به اين ترتيب و با توجه به گستردگي استفاده از اجاق گاز و براي اينكه وسايل گاز سوز مبدل به وسيله اي مطمئن جهت آسايش زندگي شما و خانواده تان گردد لازم است نكاتي را جهت آگاهي تمام اعضا خانواده شما خواننده گرامي ذكر مي نماييم:
شيلنگ
رعايت نكات ايمني در خصوص استفاده از شيلنگهاي مناسب براي اتصال وسايل گاز سوز به لوله كشي گاز از اهميت ويژه و حساسي بر خوردار مي باشد وچنانچه اين موارد ناديده گرفته شده و يا كم اهميت شمرده شوند در نهايت باعث بروز اتفاقات ناگوار خواهند بود.لازم است قبل از اينكه وسيله گاز سوز خود را به سيستم لوله كشي گاز وصل نماييد به چند نكته مهم توجه داشته باشيم:
شیر گاز
در كليه ساختمانهايي كه داراي لوله كشي گاز مي باشند علاوه بر نصب يك عدد شير اصلي در نزديكي درب ورودي،در نزديكي هر دستگاه گاز سوز نيز يك شير مصرف قرار دارد تا در مواقع ضروري بتوان با بستن اين شير از ورود گاز به همان دستگاه جلوگيري نمود.وظيفه شير اصلي نيز قطع و وصل جريان ساختمان مي باشد.
چنانچه نياز به قطع گاز ساختمان باشد لازم است شير اصلي گاز را ببنديد.
قبل از اينكه وسايل گاز سوز خود را به سيستم لوله كشي گاز طبيعي وصل نماييد لازم است به چند نكته مهم زير توجه داشته باشيد:
شركت ملـــي گاز به منظور حفظ سلامت و ايمني شما سيستم لوله كشي داخلي شما را قبل از وصل گاز بررسي نموده و پس از رفع كليه اشكالات اجازه بهره برداري از آن را صادر نموده است.بنابراين هيچگونه نگراني از سيستم لوله كشي گاز منزلتان نداشته باشيد.رگلاتور و كنتور نصب شده براي ساختماني كه شما در آن زندگي مي كنيد ظرفيت معيني دارند وبيش از حد تعيين شده نمي توانند جوابگوي مصرف باشند.
بنابراين چنانچه قصد توسعه لوله كشي داخلي و اضافه نمودن وسايل گاز سوز را داريد حتماً اين موضوع را با شركت ملي گاز ايران در ميان بگذاريد تا ضمن دريافت راهنماييهاي لازم در صورتيكه نياز به رگلاتور و كنتور باشد اقدام گردد.بنابراين چنانچه قصد توسعه لوله كشي داخلي و اضافه نمودن وسايل گاز سوز را داريد حتماً اين موضوع را با شركت ملي گاز ايران در ميان بگذاريد تا ضمن دريافت راهنماييهاي لازم در صورتيكه نياز به رگلاتور و كنتور باشد اقدام گردد.
قبل از اينكه وسايل گاز سوز خود را به سيستم لوله كشي گاز طبيعي وصل نماييد لازم است به چند نكته مهم زير توجه داشته باشيد:
قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء - سلام الله عليها - : مَنْ أصْعَدَ إلي اللّهِ خالِصَ
عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
«تنبيه
الخواطر، ص 108»
حضرت فاطمه زهرا - سلام الله عليها - فرمود: هركس عبادات و
كارهاي خود را خالصانه براي خدا انجام دهد، خداوند بهترين مصلحت ها و بركات خود را
براي او تقدير مي نمايد.
خواص شیرین بیان
شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودرو است و کمتر مورد کشت قرار میگیرد. برگ های آن مرکب است و از 4 تا 7 زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته است که به سبب ترشح شیره، چسبندهاند. گل های این گیاه به رنگ های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید هستند و میوهاش شامل 5 تا 6 دانه مایل به قهوهای است. ریشه و ساقه زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.
به این 7 دلیل نوشابه نخورید!
1- نوشابه عامل افزایش فشار خون است
فشار
خون بالا یک عامل خطرزا برای بیماری قلب و عروق است. خطر حمله قلبی یا سکته مغزی
برای کسی که میزان فشار خون او 5/13 بر 5/8 است دو برابر کسی است که فشار خون او
5/11 بر 5/7 است.
بررسی های محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می دهد به ازای هر
قوطی نوشابه شکردار که در روز مصرف شده باشد، فشار خون به طور منظم بالاتر می
رود.
داده های مربوط به بیش از 2هزار و 500 نفر نشان می دهد که نوشیدن بیش
از 355 میلی لیتر آب میوه ی شکردار یا نوشابه ی گازدار در روز می تواند توازن
فشارخون را به هم بزند.
دانشمندان معتقدند که شکر زیاد در خون باعث به هم خوردن
حالت عادی رگ ها و میزان نمک در بدن می شود. نوشیدنی های رژیمی که با شیرین
کننده های مصنوعی شیرین شده باشند، چنین خطری را ندارند. مالکان صنعت نوشابه سازی
می گویند که محصولات آن ها در صورتی که به اندازه مصرف شوند، خطری ندارند. انجمن
قلب آمریکا می گوید که نباید هفته ای بیش از 3 قوطی 355 میلی لیتری نوشابه مصرف
کرد.
در این مطالعه در 4 مورد از داوطلبان 40 تا 59 ساله از انگلیس و آمریکا
خواسته شد تا آن چه را در 24 ساعت قبل نوشیده بودند، ثبت کنند. همچنین نمونه ادرار
آن ها گرفته و فشارخون شان اندازه گیری شد. به ازای مصرف هر یک قوطی اضافه نوشابه
شکردار در روز، فشار بیشینه داوطلبان 6/1 میلی متر جیوه و فشار کمینه آن ها 8 دهم
میلی متر جیوه بیشتر بود.
در مجموع به نظر می رسید کسانی که مقدار زیادی
نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف می کردند، رژیم های غذایی بدتری داشتند و
احتمال اضافه وزن آن ها بیشتر بود. اما صرف نظر از این مسئله، ارتباط آن با فشار
خون حتی پس از احتساب عواملی مثل وزن و قد، قابل توجه بود.
بهشت بی
نشان
ویژه نامه شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام
علیها)
نجات غريق
حوادثي كه اطراف آب رخ ميدهند، ممكن است افرادي از هر گروه سني را گرفتار كنند. كودكان كمسن حتي در آبهاي بسيار كمعمق هم در معرض خطر هستند. با اين حال، اكثر موارد غرقشدگي شامل افرادي است كه مشغول شنا در جريانهاي قوي يا آبها بسيار سرد بودهاند و يا پس از مصرف الكل، به شنا يا قايقسواري پرداختهاند.
آسيبهاي الكتريكي
وقتي شخصي دچار برق گرفتگي ميشود، عبور جريان الكتريكي از طريق بدن ممكن است وي را از هوش برده، منجر به توقف تنفس و حتي ضربان قلب وي شود. جريان الكتريكي ميتواند هم در محلي كه وارد بدن ميشود و هم در محلي كه براي تخليه به «زمين» از بدن خارج ميشود، سوختگي ايجاد كند. در بعضي موارد، جريان برق، گرفتگي عضلاني هم ايجاد ميكند كه اين موضوع، مانع از قطع ارتباط مصدوم با منبع برق ميشود. بنابراين وقتي به صحنه حادثه ميرسيد، امكان دارد كه هنوز جريان الكتريكي در بدن مصدوم برقرار باشد («برقدار»). آسيبهاي الكتريكي معمولاً در منزل يا محل كار و در اثر تماس با منابع برق با ولتاژ پايين رخ ميدهند. همچنين ممكن است اين آسيبها در اثر تماس با منابع برق با ولتاژ بالا (مثل خطوط انتقال نيروي افتاده روي زمين) هم رخ دهند. افرادي كه با جريان ولتاژ بالا دچار برقگرفتگي ميشوند، ندرتاً زنده ميمانند.
آتشسوزي
در آتشسوزي، سريع و دقيق فكر كردن حياتي است. آتش به سرعت گسترش پيدا ميكند. بنابراين اولين اولويت شما، آگاه كردن افراد در معرض خطر است. اگر در داخل ساختمان هستيد، نزديكترين آژير حريق را فعال كنيد. همچنين بايد فوراً به خدمات اورژانس اطلاع دهيد، اما اگر اين كار، خروج شما را از محل به تأخير مياندازد، امنيت خود را به خطر نيندازيد. افرادي كه در آتش گير افتادهاند، به سرعت دچار هراس ميشوند. شما به عنوان ارايهكننده كمكهاي اوليه، ميتوانيد با آرام كردن افرادي كه رفتارشان احتمالاً ترس و دلهره را در ديگران تشديد ميكند، از ميزان هراس بكاهيد. افراد را براي ترك محل، تشويق و كمك كنيد. هرگز براي برداشتن لوازم شخصي، مجدداً به ساختمان در حال سوختن وارد نشويد و يا خروج خود را به تأخير نيندازيد. تنها موقعي ميتوانيد وارد ساختمان شويد كه يك آتشنشان راه را براي اين كار باز كرده باشد.
حوادث رانندگي
شدت حوادث رانندگي از سقوط دوچرخه تا تصادف شديد با اتومبيل، متفاوت است. محل حادثه اغلب به دليل ترافيك در حال حركت، پر از خطرهاي جدي است. بيخطر كردن محل حادثه قبل از حاضر شدن بر سر مصدومان، بسيار حياتي است. اين اقدام به شما امكان ميدهد كه از خود، مصدوم و ساير افراد عبوركننده از جاده، حفاظت كنيد. به محض بيخطر شدن محل، به سرعت وضعيت مصدومان را ارزيابي كرده، درمان را اولويتبندي كنيد. به مصدوماني كه به كمكهاي اورژانس نياز دارند، قبل از ديگران رسيدگي كنيد.