بهداشت حرفه ای
بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست.


گیاهان ضدسرطان را بشناسید

زردچوبه، گیاه جینکو، صبرزرد و غیره جزو گیاهانی هستند که با سرطان مقابله می‌کنند. شاید ندانید که از این گیاهان در داروهای شیمی درمانی و داروهای قدیمی استفاده می‌شود. این گیاهان مفید از عود بیماری نیز پیشگیری می‌کند.

* زردچوبه سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد
پودر زردچوبه رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را محدود می‌کند. Curcuma رنگدانه‌ی زرد رنگ زردچوبه است که آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب محسوب می‌شود و از تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کند. برای همین این آنتی اکسیدان پتانسیل بسیار قوی برای مقابله با سرطان دارد. این ماده مانع تشکیل رگ‌های خونی جدید می‌شود که تومورها را تغذیه می‌کنند و به این ترتیب تومورها را نابود می‌کند.
البته دقیقاً به همین دلیل نیز می‌تواند مزاحم عملکرد داروهای ضدسرطانی باشد، به همین دلیل از زردچوبه در طول شیمی‌درمانی استفاده نمی‌شود. زردچوبه قدرت این را دارد که با انواع سرطان‌ها مقابله کند.

روش مصرف: می‌توانید از کپسول‌های تهیه شده از Curcuma استفاده کنید و یا اینکه زردچوبه را 3 تا 4 مرتبه در هفته به غذاهای خود اضافه کنید.
توجه داشته باشید در ایام شیمی‌درمانی از این ادویه استفاده نکنید. مصرف زیاد زردچوبه برای زنان باردار نیز توصیه نمی‌شود.


* جین‌سینگ قرمز رشد سرطان را محدود می‌کند
جین‌سینگ قرمز با خستگی و کسالت ناشی از داروهای ضدسرطان مقابله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
به علاوه این گیاه کُره‌ای سرشار از ترکیبی به نام ژرمانیوم germanium است که باعث اکسیژن رسانی به سلول‌ها می‌شود و به همین دلیل به سلول‌های سرطانی که معمولاً در خلأ هوا و اکسیژن زیست می‌کنند آسیب می‌رساند.
گیاه جین‌سینگ قرمز با تمام سرطان‌ها و به ویژه با سرطان سینه مقابله می‌کند.

روش استفاده: به منظور پیشگیری یا برای کمک به درمان‌های ضدسرطانی، 3 تا 6 کپسول عصاره‌ی ریشه‌ی گیاه جین‌سینگ را به مدت 3 ماه مصرف کنید. اگر پزشکتان لازم ببیند می‌توانید این مدت را تمدید کنید.
مصرف این گیاه برای افراد باردار و شیرده و همچنین افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.


* گیاه صبر زرد با سرطان کبد مقابله می‌کند
گیاه صبرزرد از سرطان پیشگیری و با آن مقابله می‌کند. نتایج یک پژوهش ژاپنی نشان می‌دهد مصرف صبرزرد تعداد سلول‌های سرطانی را در ناحیه‌ی کبد کاهش می‌دهد.
این گیاه باعث پاک‌سازی بدن شده و نتایج خوبی در پیشگیری از سرطان دارد.
گیاه صبرزرد با سرطان کبد و همچنین انواع دیگر سرطان مثل سرطان پروستات، ریه، کولون و معده مقابله می‌کند.

روش مصرف: برای پیشگیری و درمان این سرطان‌ها 60 میلی گرم آب خالص صبرزرد را با 500 میلی گرم عسل مخلوط کنید. روزانه 3 مرتبه، پانزده دقیقه قبل از غذا یک قاشق غذاخوری از این شربت را میل کنید.
هر ماه ده روز این کار را تکرار کنید؛ و اگر لازم بود چند ماه دیگر نیز ادامه دهید.
مصرف این گیاه برای زنان باردار، شیرده و همچنین برای کودکان توصیه نمی‌شود. قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.

* جینکوبیلوبا از پیشرفت تومورها پیشگیری می‌کند

جینکو حاوی ترکیباتی است که آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شوند که خواص ضدسرطانی دارند.


این گیاه نیز همانند زردچوبه با ممانعت از تشکیل رگ‌های خونی، تومورها را از بین می‌برد.


جینکو با انواع سرطان‌ها به ویژه با سرطان سینه مقابله می‌کند.



روش مصرف: برای پیشگیری یا بعد از شیمی‌درمانی روزانه دو تا سه کپسول از عصاره‌ی برگ‌های جینکو را به مدت سه الی شش ماه استفاده کنید.


مصرف این گیاه برای زنان باردار، کودکان، افراد هموفیلی و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند توصیه نمی‌شود.


توجه داشته باشید که گیاهان داروهای بی‌خطری نیستند و لازم است که قبل از مصرف به پزشک مراجعه کنید.




* چای سبز با سرطان ریه مقابله می‌کند

بر اساس نتایج یک پژوهش تایلندی چای سبز خواص ضدسرطانی دارد. نتایج این پژوهش نشان داده است افرادی که چای سبز مصرف نمی‌کنند پنج برابر بیشتر افرادی که روزانه حداقل یک فنجان چای می‌نوشند در معرض سرطان ریه قرار می‌گیرند.


چای سبز حاوی پولیفنول است که آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی محسوب می‌شود. این چای ضدالتهاب است و برای همین می‌تواند از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند. چای سبز با سرطان ریه و همچنین با سرطان‌هایی مثل سرطان روده، پروستات، پوست و سینه نیز مقابله می‌کند.



روش مصرف: روزانه دو تا سه فنجان چای سبز خاصیت پیشگیرانه‌ای در مقابل سرطان‌ها و به ویژه سرطان ریه دارد.


مصرف چای سبز برای افرادی که از کم خونی یا زخم معده رنج می‌برد توصیه نمی‌شود.




* گیاه اسپیرولینا تعداد تومورهای سرطانی را کاهش می‌دهد

اسپیرولینا یک جلبک سبز آبی میکروسکوپی است که تومورهای سرطانی را از بین می‌برند و با برخی از سرطان‌ها مقابله و سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند.


نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان داده است این گیاه توانسته است در مورد سرطان پوست موثر عمل کند و تومورها را از بین ببرد.


گیاه اسپیرولینا خواص آنتی اکسیدانی دارد که با رادیکال‌های آزاد مقابله و سلول‌های مقابله کننده با سرطان را تقویت می‌کند.


این گیاه با انواع سرطان پوست، تیروئید، پانکراس و ریه مقابله می‌کند.



روش مصرف: قبل از غذا یک عدد کپسول تهیه شده از عصاره‌ی گیاه اسپیرولینا را به مدت یک ماه مصرف کنید. توصیه می‌کنیم اگر قرص خاصی می‌خورید قبل از مصرف این کپسول‌ها با پزشک مشورت کنید.




تاریخ: یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:گیاهان ضدسرطان را بشناسید,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

کنترل و سرکوب بيماري MS

دارو

داروهاي متداول مصرفي در ام اس:

در درمان اين بيماري از چند سري دارو استفاده مي‌شود، اگر چه هنوز هيچ‌کدام موفق به درمان قطعي نشده‌اند، ولي در کُند کردن روند بيماري موثر بوده و به فرد مبتلا کمک مي‌کند تا با علائم و مشکلات بيماري راحت‌تر کنار بيايد.

کورتيکواستروييدها و اينترفرون‌ها(بتااينترفرون) از جمله داروهايي هستند که در مراحل حاد بيماري و براي به تاخير انداختن عود مجدد آن کاربرد دارند. در مراحل شديدتر، گاهي از داروهاي شيمي درماني نيز استفاده مي‌شود.

روش‌هاي درماني مکمل:

به غير از دارو درماني، از روش‌ها و راه کارهاي ديگري نيز جهت کمک به درمان "ام اس" استفاده مي‌شود. يکي از اين روش‌ها فيزيوتراپي صحيح و موثر است که بايد حتما توسط افراد متخصص در اين زمينه، صورت گيرد تا عضلات بيمار مجددا توان و قدرت خود را مانند قبل از حمله و عود علائم بيماري به دست آورند.

از آنجايي که استرس‌ها و فشارهاي عصبي در ايجاد و عود بيماري تاثيرگذار هستند، براي کنترل علائم و کمک به بهبود شرايط بيمار، استفاده از مشاوره‌هاي روان شناسي به جهت پيش‌گيري از افسردگي، اضطراب و ساير اختلالات رواني در افراد مبتلا، بسيار موثر مي‌باشد.

کار درماني يکي ديگر از روش‌هاي کمک‌کننده در بهبود وضعيت بيمار است. به وسيله کاردرماني به بيمار آموزش داده مي‌شود که علي‌رغم مشکلات و ناتواني‌هايي ايجاد شده، بتواند تا حد ممکن کارهاي روزمره خود را انجام دهد.

آيا پيروي از يک برنامه‌ غذايي مناسب و متعادل به کنترل علائم بيماري کمک مي‌کند؟

در حال حاضر هيچ رژيم غذايي مشخص براي درمان "ام اس" وجود ندارد، ولي مسلما رعايت يک الگوي غذايي کامل و متعادل براي کمک به وضعيت اين بيماران حائز اهميت است.

شواهد علمي موجود نشان مي‌دهد که راديکال‌هاي آزاد که در ايجاد بسياري از بيماري‌ها(مانند بيماري‌هاي قلب و عروق، سرطان‌ها، ديابت و...) موثر هستند، در بروز اين بيماري نيز بي‌تاثير نمي‌باشند. به همين دليل شايد دريافت آنتي اکسيدان‌ها با مقدار و دفعات مصرف مشخص، در کنترل علائم "ام اس" موثر باشد. آنتي اکسيدان‌ها مانند ويتامين‌هاي C،E، بتاکاروتن و ماده معدني سلنيوم، مانند يک سپر دفاعي، بدن را تا حدود زيادي از حمله راديکال‌هاي آزاد حفظ مي‌کنند. دريافت اين ترکيبات بايد زير نظر متخصصين صورت گيرد.

از آنجايي که علائم عصبي مربوط به کمبود ويتامين B12 تا حدودي به علائم ام اس شبيه است (مانند سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها، عدم تعادل و خستگي مفرط)، محققين بر اين تصور هستند که شايد کمبود اين ويتامين نيز در تخريب غلاف ميلين نقش داشته باشد. به همين سبب در بيماران مبتلا به ام اس بهتر است که ذخاير ويتامين B12 بدن مورد بررسي قرار گيرد و در صورت لزوم از مکمل خوراکي يا تزريقي آن استفاده گردد.

گاهي دريافت مکمل ويتامين‌هاي گروه B (مانند B6، نياسين، تيامين و اسيد فوليک) مي‌تواند به فروکش کردن علائم بيماري کمک کند.

ميزان انرژي مورد نياز روزانه بايد با توجه به شرايط و وضعيت بيمار، در نظر گرفته مي شود تا موجب اضافه وزن و چاقي نشود. همچنين توصيه مي‌شود که انرژي مورد نياز، از مواد غذايي گروه‌هاي  اصلي غذايي، تامين گردد.

الگوي چربي‌هاي مصرفي نيز در بيماران مبتلا به ام اس اهميت دارد. مطالعات علمي نشان مي‌دهند که کاهش دريافت چربي‌هاي اشباع(کمتر از 10درصد انرژي کل روزانه) و افزايش دريافت اسيدهاي چرب ضروري موجود در ماهي‌هاي چرب يا روغن هاي گياهي مانند سويا و کانولا، جوانه گندم ، گردو، روغن تخم کتان و يا استفاده از مکمل‌هاي آنها(مکمل‌هاي امگا- 3) در کاهش و پيشگيري از تشديد علائم بيماري موثر مي‌باشد.

در اين رابطه توصيه مي‌شود که:

- مصرف انواع گوشت‌هاي چرب، کره، سس‌هاي چرب، لبنيات پرچربي، پنير، روغن‌هاي نباتي جامد و... محدود گردد.

- مصرف روغن زيتون ، روغن سويا ، کانولا، آفتاب گردان و ساير روغن‌هاي مايع غني از اسيدهاي چرب ضروري توصيه مي‌شود.

- استفاده از انواع مغزها(مانند گردو، فندق، بادام درختي و پسته) و دانه‌هاي روغني(مانند کنجد، برزک، تخم کتان و...) به صورت تازه در برنامه غذايي اين بيماران به جهت افزايش دريافت اسيدهاي چرب ضروري، مفيد مي‌باشد.

- استفاده از انواع جوانه به ويژه جوانه يونجه(در زمان شروع جوانه زدن) مفيد است.

- از انواع ماهي به ويژه ماهي ساردين، سالمون، ماهي تن و ساير ماهي‌هاي داراي چربي‌هاي امگا-3 به شکل پخته(غير سرخ کرده) استفاده شود.

- مصرف انواع ميوه و سبزي‌هاي تازه، غلات کامل و حبوبات ، هم براي تامين مواد مغذي مورد نياز و هم به لحاظ دريافت کافي فيبر غذايي به جهت فعال کردن روده‌ها و کمک به اجابت مزاج ضروري است.

- نوشيدن آب کافي در طي روز براي پيشگيري از يبوست و کاهش خطر عفونت‌هاي مثانه در بيماران توصيه مي‌شود. فقط به خاطر داشته باشيم که اغلب اين بيماران کنترل ادرار ضعيفي دارند، بهتر است که مصرف آب مورد نياز در طول روز تقسيم شده و پيش از خواب آب کمتري نوشيده شود.

- با توجه به اين که در اين بيماران از داروهاي کورتيکواستروييدي استفاده مي‌شود، بهتر است که دريافت نمک کنترل شده باشد، براي بهبود طعم و مزه غذا مي‌توان از ساير چاشني‌ها مانند آب ليموترش استفاده کرد.

- در شرايطي که بيمار مشکل بلع غذا داشته باشد، بهتر است که رژيم غذايي به شکل مايع غليظ يا نرم آماده گردد.

- گاهي وجود حساسيت‌هاي غذايي در تشديد علائم بيماري موثر است. چنان چه در بيمار سابقه حساسيت‌هاي غذايي وجود دارد، براي پيشگيري از عود علائم "ام اس"، بايد به کمک يک رژيم حذفي(مشابه کاري که در کنترل و درمان آلرژي‌هاي غذايي صورت مي‌گيرد) مواد غذايي حساسيت‌زا شناسايي شده و از برنامه غذايي بيمار خارج گردد.

شکلات، قهوه، نوشابه، بادام‌زميني، تخم‌مرغ، شير، گوجه‌فرنگي، مخمر، نان گندم، مواد غذايي حاوي انواع افزودني‌ها و رنگ‌هاي شيميايي و... اغلب در افراد مستعد، حساسيت‌زا هستند.

- بهتر است که مصرف غذاهاي بسيار شيرين، کيک‌ها و شيريني‌هاي‌ تر، بيسکويت‌ها، آب‌نبات و شکلات محدود باشد.

نکاتي که بايد بيمار مبتلا به ام اس به آن توجه کند:

- بيمار نبايد دچار استرس، اضطراب، فشارهاي روحي و جسمي باشد.

- به وزن خود توجه کند و دچار اضافه وزن يا چاقي نشود.

- بيمار مي‌تواند يک پياده روي يا نرمش سبک روزانه و يا شنا در آب به شکل ملايم داشته باشد، ولي دقت داشته باشد که ورزشي که باعث بالا رفتن دماي بدن شود و يا سونا ممنوع است.

- حمام آب داغ براي بيمار مناسب نيست.

- هر گونه کار يا فعاليتي که سبب بالا رفتن درجه حرارت بدن شود، هدايت عصبي را دچار اختلال مي‌کند.

- نوشيدن آب کافي(2 تا 3 ليتر در روز) به بيماران توصيه مي‌شود.

- داشتن خواب آرام و کافي براي آن ها مفيد است.

- پيروي از برنامه غذايي مناسب و متعادل طبق موارد و توصيه‌هاي بيان شده در بالا ضروري است.

منيره دادخواه- کارشناس ارشد تغذيه

انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور




تاریخ: پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:کنترل و سرکوب بيماري MS,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

"اوست كه شفا مي دهد"

 

 

 

رژیم غذایی پنج صفحه ای برای بیماران ام اس، صرع و آرتریت رماتوئید

 

موارد ممنوعه

چای – قهوه – نسكافه – قند و شكر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی كه با قند و شكر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سركه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید -  گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار كلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمك زن – مكان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و كال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن .

 انواع صبحانه برای این گونه بیماران

 

در ادامه مطالب بخوانید



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:درمان ام اس و صرع بوسيله عسل ورژيم غذايي,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 روش درمان ام اس


 مي‌ترسيد؟ از بيماري ام‌اس مي‌ترسيد؟! اگر امروز يا فردا گذرتان به مطب پزشك متخصص مغز و اعصاب بيفتد و او بگويد شما به ام‌اس مبتلا هستيد چه احساسي پيدا مي‌كنيد؟!

بعضي‌ها مي‌گويند ام‌اس يعني ناتواني، اما برخلاف اين شايعات خيلي از آدم‌هاي موفق دنيا به اين بيماري مبتلا هستند، يك پزشك يا پژوهشگري ماهر، دانشجويي ممتاز، استادي دلسوز، همسري وظيفه‌شناس و.... ممكن است هريك از همه اين آدم‌ها در مجموعه بيماران مبتلا به ام‌اس پيدا شوند چون آنها برخلاف منفي‌نگرها، بيماري‌شان را بخوبي شناخته‌اند و با اين شناخت كامل، آن را به زانو درآورده‌اند!

پيش از شروع اين گزارش ما مي‌خواهيم اعتراض بكنيم. يكي از صفات خوب آدم‌هاي موفق اين است كه هميشه جرات دارند به اشتباهاتشان اعتراف كنند و آنها را جبران كنند. روزنامه‌ها هم مثل آدم‌ها هستند و اگر بخواهند موفق باشند بايد با شجاعت به خطاهاي غيرعمدي‌شان اعتراف كنند.

امروز، روز اعتراف ماست. در جام‌جم چندي پيش خبري را درباره ام‌اس به نقل از بخش پزشكي يكي از سايت‌هاي خبري چاپ كرديم كه در قسمت پاياني آن، ادعا شده بود بيماران مبتلا به ام‌اس سرانجام ناتوان مي‌شوند و مي‌ميرند، اما اين ادعا به هيچ وجه واقعيت ندارد و همين موضوع امروز دستمايه تهيه گزارشي براي جبران اشتباه ما شده است در صفحه‌اي كه شما دوستش داريد.

ام‌اس يعني چي؟


ام‌اس نوعي بيماري شايع در سيستم عصبي انسان‌هاست كه معمولا مغز و نخاع را تحريك مي‌كند و در آن لايه حفاظتي سلول‌هاي عصبي (ميلين) آسيب مي‌بيند. دكتر مژگان طباطبايي، متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با «جام‌جم» درباره اين كه بيماري ام‌اس دقيقا چگونه به وجود مي‌آيد، توضيح مي‌دهد: در اين بيماري آنتي‌بادي‌هايي در بدن توليد مي‌شوند كه به غشاء سلول‌هاي عصبي حمله مي‌كنند.

بسته به اين كه هر بار اين گلبول‌هاي سفيد ديوانه شده، به اعصاب كدام يكي از اندام‌هاي بدن شما حمله كنند، نوع اندامي كه در هر حمله ام‌اسي دچار مشكل مي‌شود متفاوت است يعني ممكن است آنها زماني تصميم بگيرند به اعصاب بينايي شما حمله‌ور شوند، روزي ديگر به اعصاب حركتي‌تان و...

اين كه آنها در هر حمله، كدام اندام را انتخاب مي‌كنند هم هنوز غيرقابل پيش‌بيني است و به همين دليل تظاهرات بيماري ام‌اس در هر فرد با فرد ديگر متفاوت است و اين موضوع باعث مي‌شود هيچ وقت نتوانيد دو بيمار ام‌اسي را پيدا كنيد كه در شروع و پيشرفت بيماري كاملا به هم شبيه باشند.

دكتر طباطبايي درباره دليل بيماري ام‌اس مي‌گويد: دليل اين بيماري هنوز كاملا ناشناخته است، البته بيماراني بوده‌اند كه با هم نسبت‌هاي فاميلي داشته‌اند اما احتمال منشاء ژنتيكي ام‌اس هنوز صد درصد نيست.

ايراني‌هاي خوش‌شانس

ام‌اس 4 نوع دارد و اگر به انجمن ام‌اس سري بزنيد، آنجا جزوه‌هايي در اختيارتان قرار مي‌گيرد كه در آنها به شكلي كامل درباره انواع ام‌اس از ديدگاه پژوهشگران صحبت شده است، اگرچه بررسي كامل اين 4 نوع از حوصله اين گزارش خارج است با اين‌حال اگر بخواهيم خلاصه‌اي از آن را برايتان بگوييم مي‌شود گفت بيشتر انواع ام‌اس حمله‌هايي همراه با بهبودي دارند و فقط يك نوع از آن بهبودي ندارد و باعث ناتوان شدن بيمار تا پايان عمر مي‌شود.

دكتر طباطبايي درباره نوع رايج ام‌اس در ايران مي‌گويد: بيشتر بيماران ام‌اسي در ايران به ام‌اس خوش‌خيم مبتلا هستند و حمله‌هاي بيماري در آنها با پسرفت و بهبودي همراه است.

به گفته اين متخصص مغز و اعصاب بيماري ام‌اس معمولا در سنين 20 تا 30 سالگي شيوع بيشتري دارد با اين‌حال كودكان يا ميانسالاني هم وجود دارند كه به آن مبتلا مي‌شوند.

اين علائم را جدي بگيريد


در بسياري از بيماران مبتلا به ام‌اس، بيماري با ايجاد مشكل در بينايي آغاز مي‌شود، اما همان‌طور كه گفتيم اين يك اصل هميشگي نيست.

دكتر طباطبايي هشدار مي‌دهد: بيماري ممكن است با علائمي چون تاري ديد، دو بيني، سرگيجه، عدم تعادل، اختلال در حركت و بي‌اختياري يا بندآمدن يا تكرر ادرار ظاهر شود. او بار ديگر تاكيد مي‌كند: احتمال دارد بيماران با حمله ام‌اس دچار ناتواني‌هايي شوند، اما اين كه ام‌اس باعث مرگ شود به‌هيچ وجه صحت ندارد.

به گفته اين متخصص، ام‌اس بيماري عادي است، بسياري از مردم دنيا به ام‌اس مبتلا هستند و به زندگي طبيعي‌شان ادامه مي‌دهند، اما بهتر است بيماران مبتلا به ام‌اس هميشه زير نظر پزشك و زير پوشش انجمن ام‌اس باشند تا درباره بيماري‌شان آگاهي كافي و به روز كسب كنند.

او درباره شيوه زندگي مبتلايان به ام‌اس مي‌گويد: در كشورهايي مانند ژاپن كه از غذاهاي دريايي استفاده مي‌كنند، ابتلا به اين بيماري كمتر است. مبتلايان به ام‌اس بايد زندگي بدون فشارهاي روحي، همراه با ورزش، تفريح، پياده‌روي و موسيقي داشته باشند.

هواي گرم براي اين بيماران مناسب نيست. فيزيوتراپي هم به شرطي كه خسته‌شان نكند براي آنها مفيد است. با اين حال، هنوز خيلي چيزها درباره ام‌اس ناشناخته است براي مثال چند سالي است پژوهشگران اروپايي درباره رابطه ام‌اس و زيبايي مشكوك شده‌اند تا بفهمند دليل اين كه زيبارويان بيشتر به ام‌اس دچار مي‌شوند، چيست البته آنها هنوز به نتيجه قطعي نرسيده‌اند و احتمال مي‌دهند اين مساله تصادفي باشد.

برخي از پژوهش‌هاي علمي نيز به نتايج اميدواركننده‌اي رسيده‌اند براي مثال دانشمندان وعده مي‌دهند كه در سال‌هاي آينده از طريق سلول‌هاي بنيادي ، تحولي عظيم در درمان اين بيماري ايجاد كنند اما تا زماني كه همه رازها درباره ام‌اس فاش شوند، يك حقيقت را فراموش نكنيد: ام‌اس نمي‌تواند ما را ناتوان كند، مگر وقتي كه در ناخودآگاه‌ تسليمش شده باشيم!




تاریخ: پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب: روش درمان ام اس ,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
در این روش، مغز استخوان از لگن 6 بیماری مبتلا به ام.اس خارج شد.سپس محققان این مواد را از استخوان و چربی جدا کرده و سلول‌های بنیادی خالص را به بازوی بیماران تزریق کردند.


دانشمندان به روش جدیدی برای درمان بیماری ام.اس با کمک سلول‌های بنیادی دست پیدا کردند.

مدت‌های طولانی است که محققان معتقدند سلول‌های بنیادی می‌توانند آسیب‌های مغزی و نخاعی را در بیماران مبتلا به ام.اس نصف کرده و حتی متوقف کنند.
اکنون و برای اولین بار محققان انگلیسی این نظریه را با موفقیت آزمایش کرده و درست بودن آن را به اثبات رساندند.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگا بریستول ادعا کرده اند که با استفاده از این روش توانسته اند این بیماری را به حالت پایدار برسانند.

پروفسور نیل اسکولدینگ که این تیم را رهبری کرده است در این باره گفت : نتایج تحقیقات امیدهای بسیاری را به وجود آورده است.ما معتقدیم سلول‌های بنیادی که از مغز استخوان به داخل خون حرکت کرده اند در این بیماری موثر هستند و به شکل‌های گوناگون باعث بدتر شدن بیماری می‌شوند.

بیماری ام.اس یکی از بیماری‌های غیرقابل درمان است که سالانه نزدیک به 85 هزار نفر را در کشور انگلستان به خود دچار می‌کند.این بیماری به آرامی به سیستم اعصاب مرکزی حمله کرده و در نهایت قربانیان خود را ناتوان کرده و به روی ویلچر می‌نشاند.

در این بیماری ، به دلایل خاصی سیستم ایمنی بدن انسان سلول‌های سالم را هدف قرار داده و به آن‌ها آسیب می‌رساند.

مطالعات قبلی در آزمایشگاه نشان داده بود که سلول‌های بنیادی می‌توانند به سلول‌های دیگری تبدیل پیدا کرده و از طریق جریان خونی به سمت مغز حرکت و توسط قسمت‌های آسیب‌دیده جذب شوند.

در نهایت دانشمندان توانستند برای اولین بار و با استفاده از سلول‌های مغز استخوان خود بیمار، ام.اس را درمان کنند.

در این روش، مغز استخوان از لگن 6 بیماری مبتلا به ام.اس خارج شد.سپس محققان این مواد را از استخوان و چربی جدا کرده و سلول‌های بنیادی خالص را به بازوی بیماران تزریق کردند.

در طول یک سال بعد از انجام این کار، بیماران ام.اسی به دقت توسط پزشکان تحت نظر قرار گرفتند تا تاثیر این روش درمانی را بررسی کنند.

آزمایشات محققان نشان داد ، این روش هیچ اثر جانبی جدی به همراه ندارد و بعد از مدتی این بیماری به حالت پایدار درآمده و حتی بخشی از عصب‌های آسیب دیده شروع به بهبود کردند.


مغز استخوان شامل سلول‌های بنیادی است که قادرند حایگزین انواع مختلف بافت‌ها و اعضا در بدن انسان شوند به همین دلیل دانشمندان به سختی در حال انجام تحقیقات روی این سلول‌ها هستند تا بتوانند درمان‌های برای انواع گوناگونی از بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های سیستم عصبی مانند ام.اس پیدا کنند.


امیدهای تازه برای درمان ام.اس بزودی

 




تاریخ: پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:امیدهای تازه برای درمان ام,اس,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

  
 انواع ام اس "MS"


  «ام اس چيست؟» ام اس هنگامي در بدن آغاز مي‌شود كه گلبول‌هاي سفيد كه نقش دفاعي در بدن دارند به ميلين كه حفاظتي براي رشته‌هاي عصبي است و كمك مي‌كند كه پيام‌هاي الكتريكي با سرعتي چندين برابر منتقل شوند، بجاي يك عامل بيگانه حمله مي‌كنند و هر بار كه اين گلبول‌ها به رشته‌هاي اعصاب مربوط به يكي از اندام‌هاي بدن حمله كنند، آن اندام دچار مشكل مي‌شود.

«انواع ام اس» شايد بتوان گفت دو بيمار ام اس را نمي‌توان يافت كه چگونگي شروع و ادامه بيماريشان شبيه هم باشد ولي در كل بيماري ام اس را مي‌توان به چهار دسته‌ اصلي تقسيم كرد.

1-ام اس خوش‌خيم (Benign MS) كه در اين نوع فقط تعداد كمي حمله رخ مي‌دهد كه اين حملات نيز معمولا با بهبودي كامل همراه است. اين نوع ام‌اس در طي زمان بدتر نمي‌شود و معمولا موجب هيچ ناتواني ماندگاري نخواهد شد.

2- نوع عود كننده و فردكش يابنده (Relapsihg Remitting MS ) كه اكثر مبتلايان بيماريشان را با همين نوع آغاز مي‌كنند و به اين صورت است كه در آنها هر حمله بيماري، يك دوره آرام در پي دارد كه بيماران در اين مدت مشكلي ندارند، حمله‌ها نيز معمولا غير قابل پيش‌بيني‌اند.

3- نوع پيشرونده ثانويه (Secondary Progressive MS ) ، اين دسته مي‌توان ادامه نوع قبلي دانست يعني پس از چندين سال حمله‌ و آرامش بيمار به حدي مي‌رسد كه بدون وجود دوره‌هاي واضحي از حمله با گذشت زمان ضعيف‌تر مي‌شود.

4- نوع پيشرونده اوليه (Primary Progressive) در اين نوع بيماري هرگز حالت‌هاي عود يا فروكش را ندارند و از همان حالت ممكن است هر زماني متوقف شود يا همچنان بدتر شود. «علائم و مشكلات شايع در ام اس» تظاهرات و سير بيماري ام اس از شخصي به شخص ديگر متفاوت است. چشم‌ها نيز معمولا اولين و شايع‌ترين عضو درگير هستند، قدرت بينايي نيز معمولا در اشخاصي كه درگيري چشمي داشته‌اند تا حدي كاهش مي‌يابد. اندام‌هاي دست و پا نيز ممكن است دچار مشكلات حسي و حركتي شوند مثل احساس كرختي، به خواب رفتگي يا سوزن سوزن شدن، اشكال در راه رفتن و حركات اداري ديگر را مي‌توان نام برد. گوش‌ها گاهي دچار مشكلاتي نظير وزوز يا كاهش شنوايي مي‌شوند. احساس نياز مكرر به دفع ادرار، بند آمدن و احتباس ادرار، بي‌اختياري در دفع ادرار و بالاخره كاهش ميل و توانايي جنسي از مشكلاتي هستند كه در دستگاه ادراري - تناسلي بيماران به وجود مي‌آيند. از دست دادن تعادل هنگام راه رفتن خصوصا در تاريكي ممكن است به خاطر درگيري مخچه باشد به جزء اين موارد مي‌توان به مشكلاتي نظير تمركز حواس و گاهي بي‌حواسي، اضطراب، افسردگي، احساس درد در ماهيچه‌ها، اشكال در سخن گفتن، اشكال در اجابت مزاج اشاره كرد. گروهي از عوامل مي‌توانند زمينه ساز ايجاد مشكلات جديد باشند كه از آنها مي‌توان به گرما و رطوبت، وزرش‌هايي كه حرارت بدن را بالا مي‌برند، تب و مهمتر از همه اينها فشار روحي و عصبي كه استرس رواني مي‌گويند.

«ام اس و فيزيوتراپي» يكي از مشكلات اصلي ما، ضعف و محدوديت در حركت است كه از طرفي به علت درگيري قسمت‌هاي حركتي در مغز و نخاع و از طرف ديگر به علت كم حركت شدن خود بيماران كه به يكي از اين عوامل مربوط مي‌شود؛ افسردگي و بي‌حوصلگي، ترس از افتادن و كم بودن تحرك داراي عوارضي مانند كوتاه و ضعيف‌تر شدن عضلات ، زخم بستر، يبوست و ... تفاوت بيماران ام اس با افرادي كه بعد از شكستگي و باز كردن گچ نيازمند به فيزيوتراپي هستند، در اين است كه فيزيوتراپي بيماران ام اس ، براي مدت نامحدودي صورت مي‌گيرد. منظور ما از انجام حركات فيزيوتراپي رسيدن به وضعيت بهتر جسمي و روحي است.

«چه بخوريم؟» معمولا زماني كه فرد بيمار شد بعد از اين كه به دنبال دارو و درمان رفت به فكر مي‌افتد كه چه مواد غذايي استفاده كند و از چه غذاهايي پرهيز كند. تاكنون هيچ رابطه مشخص بين مواد غذايي و ام اس پيدا نشده است، حالا كه مي‌دانيم بوسيله رژيم غذايي نمي‌توان ام اس را درمان كرد ولي با يك برنامه‌ريزي خوب غذايي مي‌توانيم از يكسري عوارض بيماري جلوگيري كنيم. به عنوان مثال استفاده كافي از ميوه‌ها و سبزيجات علاوه بر تامين درصد بالايي از ويتامين‌هاي ضروري مي‌تواند به بهتر كار كردن دستگاه گوارش و جلوگيري از يبوست كمك بسزايي كند. ما مي‌توانيم آزادانه غذاهاي متنوعي مصرف كنيم و يا از هر برنامه غذايي كه مي‌پسنديم پيروي كنيم به شرطي كه حاوي مواد اصلي و ضروري بدن باشد. اين مواد شامل پروتيئن‌ها، هيدرات‌هاي كربن (نشاسته و قند)، چربي‌ها، ويتامين‌ها و املاح مي‌باشد. طبق جدول پيشنهادي انجمن ام اس آمريكا براي يك رژيم غذايي متعادل، بهتر است بخش اصلي غذا از هيدراتهاي كربن و سپس ميوه‌ها و سبزيجات، گوشت و سرانجام كمترين سهم آن از چربي‌ها باشد.

«درمان ام اس» داروهاي موجود براي درمان ام اس از نظر كاربرد به سه گروه اصلي تقسيم بندي مي‌شوند،

1- براي حملات بيماري، در اين دوره زماني معمولا به صورت تزريقي وريدي و يا خوراكي تجويز مي‌شوند و معمولا طول هر دوره بين چهار تا هفت روز طول مي‌كشد. از اين مواد، متيل پردنيزولون (سولومدرول يا دپومدرول) بيشتر به كار مي‌رود و به جز آن از دگزامتازون، پروفيرون، بتامتازون هم استفاده مي‌شود.

2- براي كنترل علائم بيماري: بيش از 30 داروي مختلف به اين منظور به كار مي‌روند، مثلا از آمانتادين براي كم كردن اختلالات حركتي و از باكلوفن براي مقابله با سفتي عضلاني (اسپاسم) استفاده مي‌شود.

3- براي كنترل دوره بيماري: براي اين منظور سه دارو وجود دارد كه دو عدد از آن‌ها از دسته اينترفرون‌ها هستند، اينترفرون‌ها مواد پروتئيني هستند كه به طور طبيعي در بدن براي مقابله با بعضي عفونت‌ها توليد مي‌شوند.

اين سه دارو عبارتند از:

1- اينترفرون بتا، يكA (آوونكس)

2- اينتروفرون بتا، يك B (بتاسرون)،

3- گلاتيرامراستات (كوپاكسون) از روش‌هاي درماني ديگر مي‌توان به تاثير خوب بعضي از اين روش‌ها دقيقا اثبات شده است مانند كاردرماني، فيزيوتراپي، گفتاردرماني و ماساژ . اما روش‌هايي ديگري هم هست كه بيماران نتايج خوبي از آن گرفته‌اند، مثل مديتيشن ، يوگا، هوميوپاتي، انرژي درماني و .... «چه كساني ام اس مي‌گيرند؟»

هنوز چگونگي شروع ام اس دقيقا مشخص نشده است ولي امروزه دريافته‌اند كه مثلا شيوع اين بيماري در مناطق مختلف دنيا با هم متفاوت است. به عنوان مثال در كشورهاي شمال اروپا و آمريكا و افرادي نيز كه پوست، مو و چشم روشن دارند شيوع آن بيشتر ديده مي‌شود ولي در سياه‌پوستان و ژاپني‌ها كمياب است. همچنين ام اس در خانم‌ها بيشتر از آقايان ديده مي‌شود و شروع آن معمولا در سنين 20 تا 40 سالگي است. در مورد اثر مهاجرت به ابتلاء به ام اس ديده شده در افرادي كه قبل از 15 سالگي به سرزمين ديگري مهاجرت كرده‌اند ميزان شيوع بيماري مانند ميزان شيوع آن در مردم سرزمين جديد است. اين بيماري بيشتر در كساني بروز مي‌كند كه شخصيت خاصي دارند چنين افرادي معمولا مسئوليت پذير ولي حساس هستند كه هنگام بروز ناملايمات خيلي خودخوري مي‌كنند.

http://asp.irteb.com/article/completeArticle.aspx?id=156




تاریخ: پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب: انواع ام اس ,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

درمان ام اس و صرع بوسيله عسل ورژيم غذايي

"اوست كه شفا مي دهد"

 

رژیم غذایی پنج صفحه ای برای بیماران ام اس، صرع و آرتریت رماتوئید


 موارد ممنوعه


چای – قهوه – نسكافه – قند و شكر – شیرینیجات قنادی – سس – رب – هرچیزی كه با قند و شكر تهیه شده باشد – انواع ترشیجات سركه – شور – لبنیات – مرغ و تخم مرغ ماشینی – عدس – سیب زمینی – برنج سفید -  گردو – آب یخ تنقلات مصنوعی – انواع غذاهای ساندویچی – گوشت گاو و گوساله – ماهی – همراه غذا مایعات – نوشابه های گاز دار كلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی – پرخوری – دیر خوابیدن – سرو صداهای بلند – نورهای چشمك زن – مكان های شلوغ و پر سر و صدا – میوه جات ترش و كال – گوجه فرنگی – بادمجان – نجویدن غذا – بد و بی موقع غذا خوردن .

 انواع صبحانه برای این گونه بیماران

 

 

 

 

ادامه مطالب بروید



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:درمان ام اس و صرع بوسيله عسل ورژيم غذايي,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی